Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet "evakueras"

Annons

- Vi föredrar att träna på Lugnet, men det är bara att acceptera att Lugnethallen är byggd för sådana här arrangemang, säger Johnny Campbell, tränare i Falu Basket.

Hela nästa vardagsvecka, från måndag till och med fredag, är Lugnethallen stängd för idrottslig verksamhet.

Det innebär att Lugnetgymnasiets idrottselever samt ett tiotal klubbar får leta andra tränings-lokaler eller helt enkelt ställa in träningarna.

- Men det är i princip fullt i kommunens övriga idrottshallar också. En del av föreningarna, IBF Falun, KFUM:s volleyboll och Enviken och Sundborns innebandylag, har vi placerat in i andra hallar. För övriga finns ingen plats, säger Mats Källberg på bokningscentralen.

För Falu Baskets herrlag innebär det att nästa träningsvecka blir den lugnaste på mycket länge.

- Vi kan träna med juniorlaget i Haraldsbo på onsdag, annars bli det lugnt. Men vi är också inne i en lugn period och har ingen match nästa vecka. Det är inga problem, säger Campbell.

Att Lugnets sporthall för fem dagar sparkar ut idrotten för ett musikevenemang är inget som verkar irritera nämnvärt i idrottsklubbarna.

- Nej, alla jag har pratat med har accepterat det och visat bra förståelse, säger Mats Källberg.

Redan lördagen den 9 februari är den idrottsliga verksamheten tillbaka i sporthallen, men det kommer veckoslut när klubbverksamheten blir satt på undantag igen.

- Helgen 15-17/2 är hela hallen upptagen av Lilla Lugnetcupen i fotboll och helgen efter är det femmanna-SM i fotboll. Men då är det i alla fall idrott som konkurrerar ut idrott, säger Källberg och skrattar.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons