Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikaskyttar firade med framgång

Annons

Laget bestod av tre sittandeskyttar och en ståendeskytt och fick poängen 1 670,9 poäng, vilket var sex poäng bättre än tvåan Gefle.

Individuellt blev det också stora Ludvikaframgångar, med flera klassegrar.

I L9 sköt Maria Bengtsson nytt personligt rekord, 422,1, vilket var en ökning med många poäng och räckte till seger mot klubbkompisen Veronica Enberg, som hade 421,5 poäng, även det nytt personligt rekord. Marias början (fem tavlor) var grymt bra och matchade samtliga mer etablerade sittandeskyttar.

I L7 blev det en Ludvikatrippel genom Martin Enberg, Tobias Jansson och Beatrice Edberg. De var helt överlägsna.

I L11 segrade Hanna Spelmans stort med 423,1 poäng och i L4 vann Stefan Bengtsson med godkända 399,1 poäng.

En andraplats blev det i L13 genom Lisa Spelmans med 424,7 poäng och trea blev Olle Löfberg med 424,0 poäng.

Det var även en final för de bästa sittandeskyttarna samt en för de bästa ståendeskyttarna. I finalen började man om från noll poäng och sköt totalt tio skott med decimaltolkning. Först sköts fem skott i följd och därefter ytterligare fem skott, som sköts ett och ett under viss tidspress.

I sittandefinalen var Ludvikaskyttarna hänsynslösa och segrade slutligen tredubbelt. Efter stor dramatik med avgörande i sista skottet kunde Lisa Spelmans passera lillasyster Hanna med 0,2 poäng efter att ha legat under med 0,1 poäng. Lisa fick 106,1 poäng mot Hannas 105,9. Olle Löfberg fullbordade trippeln med 105,6 poäng.

Mer läsning

Annons