Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikas viktiga månad

Annons

Matchserien inleds med hemmamatch i dag mot jumbon Eneby och fortsätter på onsdag med bortamatch mot trean från slutet, Frövi. Därpå matchar LFK i tur och ordning mot de tre lag som ligger närmast över nedflyttningsstrecket: Strömtorp borta (13/8), Värmbol hemma (20/8) och Eskilstuna Södra borta (27/8).

- Men jag tittar inte på det som så att vi ska möta flera lag i bottenstriden, utan ser det bara match för match, säger Ludvikatränaren Lars "Bullen" Björkman.

Han tillägger:

- Om man ändå ska se det som en uppdelning av att först möta sämre lag och sedan bättre lag så tycker jag nog ändå att det är en fördel för oss att ha topplagen kvar på slutet, för då kanske en del av de lagen inte har något att spela för längre.

Nå, i dag väntar i alla fall möte med Norrköpingsgänget Eneby, ett lag som LFK vann med 2-1 mot på bortaplan.

- Enebey ligger väl där de förtjänar (sist), men de precis som alla andra kan ju ha förstärkt under sommaren. För oss är det i alla fall tre poäng som gäller, säger "Bullen" Björkman.

LFK kommer att ställa upp med ungefär samma lag som i förlustmatchen (1-2) mot IFK Eskilstuna borta i söndags.

Andreas Lindvall är avstängd och ersätts i truppen av senast avstängde Mohammed al Kantari.

- Mohammed kommer att spela på topp med Mikael Hansson, medan Fredrik Gustafsson får vara mittback tillsammans med "Erra" Persson.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons