Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikas stjärna

Annons

Han startade sin karriär i Nyhammars IF. Han säger att det var farsan som slet med honom på en träning, när han var fem-sex år.

- Vi hade inga matcher i den åldern, men jag minns att vi var ganska dåliga i sjumannafotboll, säger Mattias Pettersson och skrattar.

När han var 16 år tog han steget upp till A-laget. Anders Schött, som i dag tränar Smedjebacken, coachade på den tiden Nyhammar. I två säsonger spelade han med laget innan LFK fick ögonen på honom.

- Det var en sporre att jag fick kontrakt med dem. Alla vill ju spela med Ludvika eftersom det är det största laget i kommunen.

1999 anslöt han sig till truppen, men de två inledande säsongerna satt han mestadels på bänken.

- Jag gjorde något inhopp, då och då.

Samma år har han sitt starkaste fotbollsminne. Ludvika tog sig nämligen vidare till kvartsfinal i Svenska cupen mot Malmö FF.

- Jag hoppade in och fick spela några minuter, jag hade faktiskt ett avslut på mål.

I år har Mattias Pettersson oftast spelat yttermittfältare, men de två avslutande omgångarna fick han spela i anfallet med Jens Källving.

Resultat? Succé.

- Jag är väl egentligen anfallare i grund och botten, men tanken från början var att jag skulle få mer ytor som mittfältare. Men långa stunder kommer man bort från spelet.

Han fortsätter:

- Samarbetet med Jens Källving har fungerat ypperligt. Han är en duktig bollmottagare och bra på huvudet.

Mattias Pettersson lyser av självförtroende. Hittills har han gjort sex mål i serien. Senast mot Strömtorp gjorde han två mål och spelade fram till ett. Hans framgångar har gjort att det snackas om att andra klubbar är intresserade.

- Jag har hört lite rykten på stan, men jag vill egentligen inte prata om det. Det är säkert bara svammel, men visst vore det roligt att se hur bra jag kan bli.

Mattias Pettersson ler.

Lagkaptensrollen har han även tagit över.

I mitten av säsongen, när det gick som tyngst för laget, valde tränaren Magnus Edberg att byta lagkapten. Ett genidrag i efterhand.

- Fast min starkaste sida är inte att skrika och mana på grabbarna, men jag blir bättre. Som person är jag relativt lugn.

I dag drar serien i gång och LFK ställs mot Strömtorp på Hillängen.

- Vi vinner, jag vet det.

JONAS OTTOSSON

Mer läsning

Annons