Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikas bästa 50-årspresent

Annons

Även om det är samarbetet med Borlänge HK som lett fram till division 1-avancemanget så sätter det förstås extra krydda på 50-årsfirandet i LHF den 22 april.

Men det stannar inte vid det. Nästa steg blir HK Mittdalarna.

-Målsättningen är att både damer och herrar ska spela under det namnet i division 1 nästa säsong. Nu ska vi sätta högsta fart med det arbetet, säger Israelsson.

När det gäller herrlaget har han satt prio ett-stämpel på att hitta en efterträdare till Mats Carlson på tränarposten.

- Mats har gjort ett kanonjobb och det är mycket hans öppna sinnelag och tränarkapacitet som gjort att samarbetet på herrsidan mellan Borlänge och Ludvika blivit en framgång. Men nu har han valt att sluta och jag tycker det känns fel att försöka övertala honom att fortsätta.

Dessutom ska Israelsson och hans kollegor leta på marknaden efter vänsterhänta spelare, en bristvara i säsongens Lubo.

Parallellt med seniorsatsningen ska de göra en rejäl insats på ungdomssidan för att skapa en grund för framtiden.

-För mig är det inte antingen eller utan både och, säger Kjell Israelsson.

Stärkt av LIF Lindesberg ser Kjell Israelsson att det går för klubbar på mindre orter att nå elitnivå och ambitionen är att även ett lag från Dalarna ska finnas i elitserien om några år.

Mats Carlson ser gärna ett samarbete på spelarsidan mellan Mittdalarna och Lindeskolan:

-Det finns säkerligen flera unga intressanta spelare i Lindesberg, som inte platsar i deras A-lag men som skulle kunna få utveckling i division 1, säger han.

Carlson tycker också att det borde gå att hitta eventuella nyförvärv i andra division 2-klubbar likväl som man kanske kan få yngre spelare från Dalarna att flytta hem igen.

En utvärdering ska nu göras om den första säsongen med ett gemensamt herrlag för Ludvika och Borlänge. Mats Carlson konstaterar att det rör alltid om och väcker känslor när gamla företeelser bryts upp.

- Det var säkert många i Lindeskolan som var upprörda när klubben skulle flytta sin matcher till Örebro. Men titta vilken succé det blev.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons