Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikacyklister till Mountainbike-SM

Annons

- Det känns bra. Jag har dragits med en förkylning, men det är inget som stör mig. Jag har kunnat träna som jag ska, säger

Andreas Papp.

Med till tävlingarna i Göteborg åker också Johnny Molinder, Andreas Johansson och Michael Stevensson, alla åkare för CSK Ludvika/Team Säfsen.

På onsdagen körs de individuella tempoloppen som går på en bana där cyklisterna åker från punkt A till punkt B. På tempot är det lite mer lättåkt för att det ska gå att hålla högre fart, och således vara lite mer publikvänligt. Andreas Papp och Johnny Molinder ställer upp på de 13 tempofyllda

kilometrarna.

- Jag har störst hopp om bra resultat på tempoloppet. Jag tror på en placering bland de tio till femton första. Som landsvägscyklist är det en fördel för mig när banan inte är så tekniskt krävande, säger Papp, som berättar att även Molinder riktar in sig på tempot medan Johansson satsar på lördagens crosscountry-lopp.

Crosscountry-loppet, som alla tre ska åka, kräver alltså mer teknisk färdighet av cyklisten och består av ett antal varv på en bana. Andreas Papp åker i elitklassen och Molinder likaså medan Andreas Johansson åker i U23.

Cross-country har tuffare terräng och många inslag som kan vara utslagsgivande. Till exempel om cykeln håller för påfrestningarna.

I stafettlaget på söndag ingår även junioren Michael Stevensson, som också han , liksom Papp, är landsvägscyklist.

- Det är jag, Andreas Johansson och Michael Stevensson som åker stafetten. Där åker man var sitt tempolopp och laget ska ha en åkare från varje klass; junior, U23 och elit.

- Här har vi goda chanser, det skulle vara kul att komma bland de tre första. Men samtidigt är det alltid väldigt öppet när det gäller stafett, säger Andreas Papp.

Totalt i alla klasser är det 1 200 till 1 500 anmälda cyklister och i elitklasserna är det 50 till 80 åkare som ska starta.

- Det är bra startfält i alla

loppen. Alla som ska vara där är där, det är ju SM, säger Andreas Papp.

HELENA GOHDE

Mer läsning

Annons