Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika HC satsar på målvaktskola

Annons

- Det lär finnas en sommarhockeyskola med inriktning på målvakter i Skåne, säger Benny Lindgren i ledningen för Ludvikaveckan - med rekordtidig is i ABB-hallen.

Från den 8 augusti kommer nämligen underlaget att ligga spegelblankt. Ett faktum som även andra hockey- och bandyklubbar kommer att kunna dra nytta av, dels under pågående skolvecka, dels framgent.

- Har vi väl fått upp isparketten så kommer den naturligtvis att ligga kvar resten av säsongen, slår Lindgren fast.

Vad som gör hockeyskolan i ABB-hallen extra intressant är åldersgränsen. I stället för att, som brukligt är, stänga den vid 14-15 år så kommer ungdomar födda 1990 och tidigare att få nådiga nicken i Ludvika.

En åldersbreddning, om man säger så. Ett faktum som Benny Lindgren ser som utomordentligt betydelsefullt och som sanktionerats av hockeyförbundet.

Till förtjänsterna hör också en stark tränarstab. Dels har man knutit till sig Dalarnas och Värmlands distriktstränare Christer Hjalmarsson respektive Kennet Larsson, dels Ludvika Hockeys målvaktstränare Anders Jansson.

Deltagartaket för skolan, som Lindgren hoppas ska bli permanent, trots att solen i början av augusti månad fortfarande lär bränna utanför hallknuten och friluftsbaden lockar, är satt till 36 stycken.

Deltagare som enligt Benny Lindgren kommer att få rejäl dos av utveckling, både individuellt och i grupp.

Ledordet stavas heller inte för inte: kvalité.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons