Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika FK fast i botten

Annons

LFK blir allt mer förankrat i den nedre delen av tabellen och som det ser ut i dag blir kampen för att klara nytt kontrakt tuff och svår.

Mot Degerfors trillade LFK boll riktigt bra under en period i den första halvleken.

Men som så många gånger tidigare i år blev anfallen för korta och tämligen uddlösa. Orsak? För många passningar utan adress.

Tidigt i matchen stod det klart att höjdbollar upp mot Degerfors två resliga mittbackar inte var något att satsa på. Ändå envisades LFK-spelarna med att göra just det.

Dessutom var det allt för många uppspel som slarvades bort med chansbollar mot mittfältet och mot Mark Oehlman som var ensam på topp.

Sammantaget innebar det att Degerfors ganska enkelt kunde kontrollera händelserna på planen och i den andra halvleken dominerade gästerna totalt.

LFK hade två riktigt bra målchanser i matchen. Den första signerad Jens Karlsson som svarade för en bra soloprestation och avslutade med ett skott över.

Minuten senare fick Magnus Andersson ett friläge.

Magnus fick god tid på sig att placera bollen, men han gjorde det inte bättre än att bollen smet utanför.

Båda chanser kom i mitten av den första halvleken.

- Vi hade en svacka då, men sen blev det ett avbrott i samband med skadan (DIF:s Tobias Hedberg) och då fick vi en möjlighet att samla oss och därefter tycker jag att vi hade greppet, kommenterade Degerfors tränare, Dave Mosson, efter mötet på Hillängen.

En som hade en riktigt tung dag var LFK:s mittback Cormac Loughran. Vid Ulf Ottossons 0-1-mål i den femte matchminuten blev Cormac frånsprungen av Ottosson, som numera inte är någon sprinter.

Och vid 0-2 i den andra halvleken agerade Cormac framspelare. Först fick gästernas Mikael Nilsson fritt fram, men LFK-målvakten Mikael Svensson avvärjde, men släppte en retur som Loughran stötte fram till en helt fristående Saeed Rashid som rullade in bollen i öppet mål.

Saeed hade i slutet av första halvlek även en nick i ribban och i början av andra slog han bollen över från en position nära mållinjen.

Den andra halvleken var bedrövlig från LFK:s sida. Mark Oehlman sköt ett skott utanför och inhopparen Gibrilla Kargbo hade i slutsekunderna en vass avslutning som DIF:s mål styrde till hörna. I övrigt - ingenting.

Degerfors hade desto fler målchanser och tvåmålssegern var i underkant.

- Vi sa att vi skulle vänta in Ludvika och sen kontra snabbt. Det gjorde vi bra.

- Disciplinen var riktigt bra i dag och för första gången i år höll vi nollan. Jag kan inte vara annat än nöjd, sa Dave Mosson.

Desto dystrare miner var hos Ludvika FK:s tränarpar Sune Bäck/Magnus Barkskog.

- Som vanligt har vi ingen spets på anfallen. Sen tar vi för många felaktiga beslut. För ofta håller vi i bollen när vi ska ha bort den och slår bort den när vi ska hålla i den, sa Bäck.

Totalt sett var det ingen stor fotbollsmatch. LFK hade fem man på mittfältet och eftersom Degerfors inte var allt för offensivt blev det trångt och tätt på mitten.

I LFK var det ingen som höjde sig över mängden-

I Degerfors kretsade mycket kring rutinerade mittfältaren Henrik Berger. Mittbacken Henrik Jansson ska också framhållas.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons