Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika-Daniel ökade försprånget i S60

Annons

Johan Landegren vann helgens båda race i den nästa sista omgången i S60 Challenge. Ludvika MS Daniel Andersson var tvåa båda dagarna och stärkte därmed sin sammanlagda ledning.

- Jag har blandade känslor. Jag var ju så nära att vinna båda dagarna, men jag hade rätt killar bakom mig, kommenterade Daniel.

Johan Landegren behärskade söndagens race även om Daniel Andersson närmade sig på det sista varvet och bara var en hundradels sekund efter i mål. Ett tag var Daniel nere på fjärde plats, men körde sedan snabbt och tog sig förbi både Daniel Haglöf och Marcus Nyberg.

- Jag kom ifatt Landegren för sent för att kunna göra något.

Daniel Andersson startade i pole position i det första racet och fick en bra start. Han drog ifrån ett par billängder till en ganska komfortabel ledning. Men så kallades säkerhetsbilen ut efter det att Peter Sundfeldt kört av i sandfållan efter start- och målrakan. Med tre varv kvar, efter att fältet släppts fritt från säkerhetsbilen, fick Landegren möjligheten och körde om mästerskapsledande Daniel Andersson.

Daniel Andersson drog nu ifrån i sammandraget. Han har 158 poäng, Daniel Haglöf 150 och Mårten Sahlström 146. Det är alltså fortfarande öppet i kampen om mästerskapet inför säsongfinalen på Mantorp Park om två veckor.

I roadracingens Synsam Trophy var Magnus "Kotte" Granqvist, Ludvika MS, med i striden om femte till åttonde, men han tvingades bryta loppet med motorproblem efter sex körda varv.

Mer läsning

Annons