Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lückner var synsk

Annons

– Sparka tränare, men det bestämmer inte jag.

Det var en del av svaret från Moratränaren Harald Lückner på frågan vad som måste göras för att bryta lagets dåliga trend efter den fjärde raka förlusten som kom mot Almtuna borta.

Bara 17 timmar senare var hans profetia dagens sanning. Han fick sparken timmarna före lagets träning i går.

Kände han marken gunga unders sig, där i pressrummet Gränbyhallen i onsdags kväll, eller var det bara en ironisk kommentar i flykten?

Hur som helst, Harald Lückner får i alla fall känna på något nytt under sin dryga 20-åriga karriär som tränare. Han har tidigare aldrig fått sparken mitt under en säsong. Nu delar han ödet med ytterligare fyra tränare i Allsvenskan den här säsongen.

Kanske föll han delvis på eget grepp. Inför säsongen sade han, som annars brukar vara försiktig, att laget var det bästa han tränat sedan återkomsten till Mora säsongen 2008/2009. Högt uppskruvade förväntningar från klubbens sida har inte infriats utan nu sladdar laget i tabellen och har sju poäng upp till en playoffplats.

Att sparka tränare är en enkel lösning men frågan är om det lönar sig. Erfarenheten visar att i det flesta fall går laget inte bättre med ny tränare. Ny och ny förresten. Trenden i Allsvenskan tycks vara att plocka upp andretränaren till ny ansvarig. Men denne, som nu Lars Ivarsson i Mora, har varit med på hela resan under säsongen. Vad nytt har han att komma med. För inte har han väl stått och knutit näven i fickan för all fel som Harald Lückner kan ha gjort?

Svaret kan vara så enkelt att spelartruppen inte räcker till för klubbens ambitioner.

Mer läsning

Annons