Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lückner om...

Annons

...värvningen av slovaken Rastislav Pavlikovsky:

"Hur vi värvade honom? Jag har hållit kontakten med honom sedan tiden i HV71 och kollade tidigt - Simons och jag var övertygade om att NHL-lockouten skulle bli av - om han var intresserad av att spela för oss. Då förhandlade han med Colorado, men det drog ut på tiden och han började fundera på att dra över till Ryssland eller Schweiz. Men till sist kom vi överens".

...vad som kan fälla ett framgångsrikt lag:

"Ryggdunkningar är jag rädd för. Vissa kan tro att de är bättre än vad de i själva verket är. Då riskerar vinnarskallen att försvinna. Jag är inte rädd för att berömma spelare, men berömmet ska vara välförtjänt. Liksom kritik".

...att såga spelare:

"Det gör jag inte. Men jag diskuterar igenom vad jag ogillar hos en spelare - med spelaren. Öga mot öga. Jag vill vara rak. Det fegaste man kan göra är att prata om spelaren, inte med spelaren. När Daniel (Cleary) nitade Ronnie (Sundin i hemmamatchen mot Västa Frölunda) blev jag förbannad. Det kunde jag inte acceptera, inte gruppen heller. Snacket tog jag dagen efter händelsen. Att göra upp i stridens hetta är onödigt. Det är ju så lätt hänt att alltför hårda ord sägs".

...värvningen av Ottawastjärnan Marian Hossa:

"Snacka om uppståndelse. Han spelar mot Modo (i morgon), men ge honom lite tid. Det tar ett tag innan han har kommit in i laget"....om sin hårda matchning av vissa spelare:

"Vi ska ta poäng i varje match. 25 poäng räcker inte. Därför matchar jag vissa spelare in i "döden". Något som laget ställer upp på".

...sina analyser av andra lag:

"Det pratar vi aldrig om inför match. Senast vi gjorde det var mot Rögle förra säsongen och då förlorade vi med 2-6. Mora ska koncentrera sig på Mora".

...om klubbdirektören Jan Simons:

"Ibland är jag orolig för honom. Jag menar, i längden är det inte bra att jobba 12-14 timmar om dygnet. Även om det är positiv stress. Janne är enorm. En profil. Och verkligen en ledare. Vi jobbar bra ihop".

Mer läsning

Annons