Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LSS på läger i Italien

Annons

Ludvika Simsällskap har startat den nya säsongen.

24 flickor och pojkar från A-och B-grupperna gav sig iväg till Montecatini, Italien, för att under en dryg vecka träna och umgås.

Tränaren Eva Larsson konstaterade vid hemkonsten att lägret fungerat perfekt.

- Mycket och bra mat, bra hotell, fina träningsmöjligheter och en trevlig stad.

Total hann Ludvika-simmarna med elva träningspass i en 50-metersbassängen. B-gruppen simmade denna gång fler meter än A-gruppen som hade fokus på kvalitet och körde mycket teknik och mer tempoträning.

En bra start på säsongen och första tävlingen blir 4-5 september, Masdoppet i Borlänge.

I går meddelade det svenska simförbundet vilka simmare som tagits ut till rikslägret 10-12/9 med sikte på nordiska juniormästerskapen 4-5 december. Glädjande nog finns LSS-tjejen Emma Ekman med i fjärilsgruppen.

Detta tack vare hennes fina insatser på Sum-Sim (3:a) och junior-SM (6:a) i somras.

"Svennis"

satsar på Butt

u Nicky Butt är tillbaka som defensiv mittfältare i Sven-Göran Erikssons landslag som möter Ukraina i Newcastle på onsdagen. Butt missade EM på grund av skada, lämnade sedan Manchester United för Newcastle, men får beröm av "Svennis":

- Han är vår bäste defensive mittfältare och spelade väldigt bra mot Middlesbrough i lördags. Jag har alltid tagit ut honom när han varit skadefri, och på ett sätt är det bättre när han spelar i Newcastle för nu får han mer speltid.

Med Butt tillbaka knuffas Liverpools spelmotor Steven Gerrard ut på vänsterkanten, den position som Paul Scholes hade i EM och som kan ha varit orsaken till att denne nu tackat nej till landslaget.

Englands lag: David James - Gary Neville, John Terry, Ledley King, Ashley Cole - David Beckham, Nicky Butt, Frank Lampard, Steven Gerrard - Michael Owen, Alan Smith.

(TT-Reuters)

Mer läsning

Annons