Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lövdahl lämnar FIF och flyttar hem

Annons

- Känns väl lite tråkigt att behöva lämna Falun. Men samtidigt känns det inspirerande och roligt att återigen få spela med min moderklubb, säger Anders Lövdahl.

I fjol representerade Magnus Falun i division 1 och när han fick frågan att till år få spela med Borlänge, så kändes det helt rätt.

Annat var det för två säsonger sedan, när suget på hockey hade kommit till en ändhållplats för honom. Då hade han säsongen innan spelat för Björklöven i Superallsvenskan.

- Jag kände då att jag behövde ett break från hockeyn. Jag hade kört fast och suget fanns inte där längre, säger Anders.

Men centern Lövdahl fick tillbaka hockeysuget inför fjolårssäsongen och via diverse kontakter, så valde han att spela för Falun. Att Tomas Jonsson var tränare för klubben, bidrog också till att han ville spela för Falun.

Bilden av Borlänge Hockey från fjolårssäsongen beskriver han som ett lag som var tunga att möta och att de vann på sin jämnhet.

Men nu är det Anders som får dela ut det tunga på isen, när han återigen ska spela för de blåvitalaget från Borlänge.

- Vi är mycket nöjda att Anders väljer att spela för oss. Han är stor och stark. En vältränad bra tekare. Dessutom är han spelskicklig, berättar Borlänge Hockeys sportchef Mats Johansson.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons