Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lövdahl "försvann" till Danmark

Annons

20-åringen hade stuckit till Danmark för att spela i Vojens under farbror Ivan Hansens ledning. Anders Lövdahls karriär har varit minst sagt brokig.

Han lämnade Borlänge för att gå på ishockeygymnasiet i Jönköping. I samband med det lyckades han inte övertyga HV71:s klubbledning om att han var tillräckligt bra. Därför stack han till Kanada och prövade lyckan, men fick inte plats i något seniorlag när juniortiden var slut och flyttade då till Nässjö där hans andra morbror, Johnny Hansen, var tränare. Därifrån tog han steget till Tranås.

Början var inget vidare för Anders. Lagledaren Ante Carlsson berättar:

- Han fick ledigt april och maj, under den tiden skulle han sköta träningen på egen hand. Men han kom inte tillbaka förrän i slutet av juli och var då otränad.

Anders Lövdahl bänkades och spelade inte mycket under höstsäsongen. Men på slutet har han kommit i form och därför kändes avhoppet väldigt dåligt tajmat.

- I höstas satt jag fjorton matcher i rad på bänken och jag har känt hela tiden att jag inte haft tränarnas förtroende, säger Anders Lövdahl till Tranås Tidning.

Lövdahls mystiska försvinnande från Tranås upprör också hans agent, Borlängebaserade Torbjörn Kraft som enligt Ante Carlsson nu sagt upp bekantskapen med Lövdahl.

- Anders farsa styr visst grabben väldigt hårt och det visste vi redan när han kom. Vi tror att han ligger bakom den plötsliga flytten, säger Ante.

Hur som helst, nu är Anders på plats i Danmark och så fort Tranås skrivit på transferkorten är han klar för Vojens.

- Vi har inget att vinna på att stoppa övergången, men hur lättvindigt som helst ska han inte få lämna laget, säger Tranås sportchef Christer Ahlstrand till Tranås Tidning.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons