Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande, Fredrik!

Annons

Dryga tusen personer valde att lämna sommarvärmen för att kyla av sig i Leksands ishall och bevaka säsongspremiären mot TPS Åbo. Och det de fick se lovar en hel del inför kommande elitserie-säsong.

- Jag hade inga stora förväntningar inför den här matchen. Vi har ju bara tränat en vecka på is och jag var nästan rädd för att det var för tidigt att spela match, säger Leksands tränare Jarmo Tolvanen som var belåten med sitt lag.

- Vi gör en godkänd match, framför allt i den andra perioden tycker jag vi spelar riktigt bra, men spelet i boxplay var dåligt.

Det behövde man inte vara direkt ishockeykunnig för att hålla med om. Fem av de sju målen kom till efter spel i numerärt överläge. Och vissa av målen såg riktigt billiga ut.

Men när båda lagen var full- taliga höll Leksand jämna steg med TPS Åbo. Och i den andra perioden fick publiken se ett Leksand som spelade på ren inspiration.

- Det var tungt i benen i första perioden och mjölksyran kom direkt men i den andra spelade vi förvånansvärt bra för att vara så här tidigt, säger nyförvärvet från Luleå, Fredrik Svensson, som visade att han kommer bli en tillgång i vinter.

I backpar med Christer Olsson visade Fredrik prov på sin spelskicklighet och han fick även kröna premiären i Leksandströjan med att skjuta in avgörande 4-3 i numerärt överläge.

- Jag har längtat efter att komma i gång och jag gillar att Jarmo (Tolvanen) vill att en av backarna ska följa med upp i anfallet. Det passar mig.

Och tränare Tolvanen är nöjd med sitt nyförvärv på backplats.

- Det är en sådan spelare vi sökt efter. Vi vill att våra backar ska vara aktiva offensivt och Fredrik är en sådan spelare precis som Rikard Pavlikovsky.

Av övriga nyförvärv fick målvakterna Johan Backlund och Mike Bales stå halva matchen var. Backlund släppte in alla tre målen, men var också den som hade klart mest att göra.

Bales hade det betydligt lugnare, men fick visa att han har kvaliteter när han räddade segern för Leksand i slutminuterna.

Även Johan Witehall blixtrade stundtals till och för att citera Tolvanen: "Han kommer bli bra i sin roll som toppforward".

Men bäst på plan var ändå Niklas Persson, som spelade på oförskämt pigga ben.

- Det gick på inspiration i två perioder, men i sista var det jäkligt tunga ben, säger "Pajen".

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons