Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotten klar för ungdoms-OS

/
  • Lotten Sjödén vann lördagens distans och gav sig själv en biljett till ungdoms-OS i Innsbrück, som avgörs om en dryg månad.

Lotten Sjödén fyllde 17 år i onsdags.
Under lördagen gav hon sig själv den bästa presenten då hon ordnade en biljett till ungdoms-OS i Österrike.

Annons

– Kul, tyckte Sjödén som haft en allt annat än en rolig inledning på säsongen.

– Målet var att ta mig till ungdoms-OS, men jag har haft mycoplasma och inte kunnat träna lika mycket som jag tänkt, vilket gjorde att inte hade så höga förväntningar på att komma med.

Men när det kördes uttagningstävling i Östersund, slog älvdalstjejen till och i lördags besegrade Lotten inte bara sina jämnåriga, hon var snabbast även inräknat de äldre juniortjejerna.

– Det gick riktigt bra i dag, inte minst med skyttet. Och när skyttet stämmer, brukar även åkningen bli bättre, menade Lotten.

Tävlingarna i Östersund flyttades dit från Piteå och Sjödén fick vinna på hemmaplan då 17-åringen studerar i Jämtlands "huvudstad".

Det tävlades även i fredags. Där var Moras Anna Wikström snabbast i sprinten med Lotten på fjärde plats. Anna slutade trea dagen efter.

Lotten Sjödén är ensam daladeltagare i den fyra åkare lilla skidskyttetruppen till ungdoms-OS, som i januari tävlar i Innsbrück.

Mer läsning

Annons