Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönsam helg för Witasp på Åbytravet

Annons

uDet blev nästan full pott för Leif Witasp vid helgens travbesök på Åby.

Rättvikstränaren hade tre fina unghästar till start, Born To Dance, Staro Yzerman och Turbo Sund, och två av dem vann.

- Born To Dance vann lätt från ledningen på kilometertiden 18,0 och uppträdde fint den här gången, berömde Leif Witasp efter lördagens triumf.

Treårige Born To Dance är därmed obesegrad i tre felfria löpningar. Årets övriga två starter har spolierats genom galopper.

- Born To Dance räknar jag med ska kunna vara med i Breeders´Crown i Rättvik under midsommar, avslöjade Leif vidare.

Söndagens Breeders´ Crown-äventyr, med treårige Staro Yzerman respektive fyraårige Turbo Sund, slutade med seger för Staro Yzerman men tyvärr i startgalopp för "Rättviksturbon".

- Staro Yzerman hängde på en töm hela sista varvet och det var starkt att ändå vinna, sa Witasp.

Sonen till Supergill är därmed obesegrad i fyra starter och visst visade Witasps nya unghäststjärna att han besitter ärlighet och även har den där vinnarskallen.

- Något var ändå fel i dag och Staro Yzerman blödde ur munnen efteråt. Det kan vara något fel med tänderna och vi får åka hem och kolla upp honom nu, meddelade Witasp.

En defekt som även fick till följd att Staro Yzerman bröt ut ett par spår in mot mål, som i sin tur fick till följd att Leif Witasp ådömdes tre dagars avstängning samt 2000 kronor i böter.

Turbo Sund var den som skulle fullborda Witasps Åby-trippel, men tyvärr blev det startgalopp med disk- kvalifikation som följd.

- Vi kom för nära fram-förvarande häst i starten och jag tvingades att ta upp. Det gillade inte Turbo Sund som svarade med att galoppera, ett missöde som tyvärr inträffar ibland, sammanfattade Leif Witasp.

Born To Dance och Staro Yzermans triumfer var värda 50 000 kronor respektive 70 000.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons