Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lön för mödan

Annons

Han knep hela sex medaljer vid Nordiska Ungdomssimspelen, NUSS, i Jönköping förra helgen och passade med tiden 55.54 på att radera ut Anders Axelssons 25 år gamla klubbrekord på 100 meter fritt.

Men för att nå sådana resultat krävs träning, mängder av träning.

Sex träningspass per vecka blir det för Robin.

Ett av dem klarar han av hemma i Fagersta, men fem gånger i veckan får pappa eller träningskompisen Jenny Brolins mamma köra de tio milen fram och till-baka till simhallen i Ludvika.

- Det går ganska bra att åka, säger Robin lugnt.

Han går i åttan och läxorna blir allt fler, träningspassen slutar ibland 22.00 och hemma i Fagersta är han inte förrän 23.00.

- Men det är inga problem, läxorna gör jag innan träningen.

Inga problem, var det. En inställning som nog krävs för att simpass efter simpass orka nöta fram och tillbaka i bassängen. Men så trivs också Robin Johansson utmärkt i Ludvika SS, som han gick över till från Fagersta SK i november 2003.

- Det är en bra organisation i LSS och så är Eva bra som tränare, speciellt när det gäller att lära ut teknik.

Eva har efternamnet Larsson och hon tvekar inte att ställa krav på duktige Robin. "Robin har enormt stor kapacitet, bara han tänder till. För det är inte alltid han gör det", sade Eva efter NUSS-medaljregnet.

- Jag tycker att jag simmar bra hela tiden. Men man ska ju försöka ta till sig allting, så...

Han vet att det finns en del att förbättra för att nå ännu högre höjder som simmare.

- Allt måste väl alltid förbättras, men ska jag säga något särskilt jag behöver jobba med så är det uthålligheten och även snabbheten.

Han har de närmaste målen klara för sig, att simma bra på 100 fritt på USM i Halmstad i sommar (kanske kan han kvala in även på 200 fritt och 200 medley) och att försöka ta en plats i den svenska truppen till ungdoms-OS.

Men på längre sikt har Robin Johansson större drömmar än så.

- Mitt stora mål är att någon gång få vara med på ett stort seniormästerskap - EM, VM eller OS.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons