Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Loket gick hem hos folk"

Annons

Han tycker att BingoLotto, som han beskriver det, biter sig själva i svansen.

- Jag tror inte att det är någon idé att försöka få en yngre prägel på programmet, när ändå de flesta som spelar bingo är pensionärer, säger han.

Antalet sålda lotter minskar stadigt. En vanlig fredag för två år sedan sålde han utan problem 80 lotter. Nu är siffrorna nere på omkring hälften.

- Först och främst så säger folk att prishöjningen av lotten var det sämsta som hände. Det utlovades fler vinster för de extra pengarna, men folk var intresserade av att spela bingo, inget annat, fortsätter han.

Hela 30 procent av idrottsföreningarnas intäkter kommer från BingoLotto, slår Riksidrottsförbundet fast. Dalarnas föreningar utgör inget undantag.

Och visst oroar de sjunkande försäljningssiffrorna.

- Vi känner att intresset för Bingolotto minskat. Vi säljer mellan 200-300 bingolotter varje vecka, men trenden har varit dalande sedan i höstas, säger Bengt Wiklund på Falu BS fotbollskansli.

Att det var bättre förr är en klyscha som används flitigt.

Även i bingolottosammanhang.

- Ja, visst sjönk programmets popularitet en hel del när Lasse Kronér tog över efter "Loket" Olsson. Han vill nog lite för mycket. "Loket" är den han är och går hem bland folket, säger Arne Apell.

De oerhört stora vinsterna på flera miljoner är också något som Arne Apell inte tror är populärt bland spelarna. Hellre många småvinster än få stora.

- Jag vet att man försökt ändra på det där, och kanske blir det bättre så småningom. Men känslan av bingo har försvunnit. Därför tror jag också många valt att sluta spela.

Nu är inte läget helt kört i botten. Många i Dalarna bänkar sig fortfarande framför tv:n varje lördag för att spela BingoLotto, och Arne Apell har sina trogna kunder som aldrig sviker. Men visst är det oroande att försäljningen går allt sämre.

- BingoLotto har problem och det diskuteras ständigt vad som kan göras. Jag tror att en sänkning av lottpriset skulle betyda mycket för de som spelar, avslutar Arne.

PÄR KOREN

Mer läsning

Annons