Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Löken" tvåa Sold-John bröt

Annons

De svenska cykelframgångarna fortsätter. Efter Magnus Bäckstedts fenomenala seger i Paris-Roubaix i söndags var det på tisdagen Thomas Lövkvist tur. Lövkvist blev tvåa i den franska semiklassikern Paris-Camembert, nivån under världscupen.

I slutspurten fick svensken se sig besegrad av fransmannen Franck Bouyer. Lövkvist och Bouyer gjorde upp om segern närmast jagade av en sexmannagrupp som var 20 sekunder efter i mål. Klungen var ytterligare knappa minuten efter.

Bouyer lär ha varit extra motiverad i slutspurten mot Lövkvist. Det var nämligen svensken som körde av honom ledartröjan på sista etappen av flerdagsloppet Circuit de Sarthe i förra veckan.

För den andre svensken i startfältet, Sollerökillen John Nilsson, gick det sämre.

- Tomas är jäkligt stark. Själv gick det dåligt. Jag råkade ut för två punkteringar, och när det går så fort som det gjorde idag blir det jobbigt, säger John som tävlar för det lilla proffsstallet Auber 93.

De två punkteringarna, den hårda kantvinden och tuffa tempot gjorde att John valde att bryta tävlingen. Något som är ovanligt för Sollerökillen.

- Det känns tråkigt att behöva bryta, framför allt när de andra svenskarna går så bra. Men min form är i 100 procentig för tillfället, säger han.

Men det kommer en ny chans för John att ta revansch redan i morgon när det står en ny cuptävling på programmet. Paris-Camembert ingick också i cupen.

- Före den här tävlingen låg vi trea i proffscupen, vilket alla har varit nöjda med. Men nu tror jag att vi ramlade ner en placering, avslutar John Nilsson.

Mer läsning

Annons