Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Löjligt uppblåst" slagsmål

Annons

Lagerbäck köper inte den uppståndelse som tidernas landslagsfight skapat i Sverige.

Sent på fredagskvällen lokal tid (eftermiddag svensk tid) var den officiella presskonferensen inför landskampen mot Japan slut. Under den hade förbundskaptenen fått frågor från engelska journalister om slagsmålet. Han gjorde allt för att tona ned händelsen.

På frågan om den tyder på spänningar i truppen, svarade Lagerbäck:

- Det var en incident, sånt som händer. Det var bara för att vi hade så många reportrar och fotografer på plats som det blev stort. Det var ett meningsutbyte, som inte händer så ofta i landslagssammanhang.

Lagerbäck var spänd och pressad när han senare, och på nytt, konfronterades med frågor om slagsmålet på torgdagens träning.

Han fortsatte att vidhålla att Ljungbergs och Mellbergs uppgörelse inte var något att fästa så stor vikt vid.

- De knuffade på varandra, mer var det inte. De är två extremt tävlingsinriktade spelare och båda är också väldigt snabba. Det kan hända att det snedtänder ibland.

- Men det är bättre att de blir tvärförbannade direkt istället för att de går och långsurar.

- Vi skojade om det som hände i bussen från träningen.

Hur har du känt av uppmärksamheten?

- Jag märker den inte... vi är ju i Japan. Egentligen har det inte hänt något, de reagerade i stunden. Det var en barnlek mot hur det kan gå till.

Har du sett bilderna?

- Nä, men jag såg själv vad som hände. Bilder förstärker.

Men en del spelare reagerade som de flesta måste ha gjort när de såg bilderna från slagsmålet.

Magnus Svensson var en.

- Mina reaktioner var som era, jag blev förvånad och chockad när det hände. Men det kanske bara var ett tecken på att alla är extra tända.

Enligt Svensson har spelarna klart för sig vidden av den uppmärksamhet slagsmålet fått hemma i Sverige. Det var trångt kring datorn i hobbyrummet på hotellet i Miyazaki, där spelarna surfade fram de svenska nätsidorna. (TT)

TT

Mer läsning

Annons