Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lodins skada oroar - "Masken" letar nyförvärv

Annons

Leksands trupp är egentligen redan spikad.

Men skadeläget har gjort att klubbledningen nu funderar på att utöka truppen med en spelare.

En back.

Bakgrunden är Hans Lodins höftbesvär.

- Nu när han börjat tala om hur ont han har måste vi börja titta på olika alternativ, säger Anders Carlsson.

"Masken" medger att Lodins skada oroar.

- Framför allt med tanke på hur bra han har sett ut på försäsongen. Vi måste ta ett beslut inom en snar framtid om vi ska chansa med "Lodde" eller försöka fylla på med någon mer, säger han.

Är det aktuellt att bryta kontraktet med Lodin?

- Nej, det skulle aldrig falla mig in. Han får i så fall bli en bonus.

Leksand har haft Stefan Bergkvist på provspel sedan Mästarcupen i Norrtälje.

- Jag vill inte spekulera i nånting när det gäller honom. Vi ska sätta oss ner och utvärdera vad vi har sett, både när det gäller "Bersas" spel och den här frågan som uppkommit på grund av "Loddes" skada, när vi kommit hem från Finland, säger "Masken".

En spelare som står utan kontrakt och som Leksand har koll på är förre Leksandsbacken Per Lundell, de två senaste säsongerna i Färjestad.

- Vi tittar brett och "scannar" av vad som finns på marknaden. Det behöver inte bli någon och det kan bli någon annan, säger sportchef Carlsson.

Forwarden Joonas Jääskeläinen, som har haft stora ljumskproblem på försäsongen, riskerar heller inte att få kontraktet brutet.

- Han opererade sig i våras och får ont när han spelar täta matcher, det var lika med Niklas Eriksson för ett par år sedan. Men han har sett fräsch ut och kommer att få tid. Såna här problem brukar också underlättas när man kommer in i serielunken, säger Anders "Masken" Carlsson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons