Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lodin avgjorde i sudden death

Annons

Leksand rivstartade och gjorde 1-0 redan efter tre minuter sedan Robert Nilsson - fri framför Stefan Liv - visade stor kyla och väntade ut Liv.

- Matchen startade i ett fantastiskt tempo. Det bara sprutade om två lag och Leksand hade en bra anstormning i början. Vi fick inrikta oss på försvar och lyfte upp spelet efter hand, säger HV-tränaren Harald Lückner.

Som fick se sitt lag kvittera i numerärt överläge, ett mål som taget ur instruktionsboken. Kalle Sahlstedt vann tekningen i anfallszon till Juoni Loponen som passade tillbaka till Sahlstedt. Han slog en crosspassning till Jani Hassinen som klippte till direkt.

I den andra perioden blev det ren Hawaiihockey, där anfall och målchanser avlöste varandra åt båda hållen. Orsaken till att perioden blev mållös kan stavas Sean Gauthier och Stefan Liv. Båda målvakterna visade stor säkerhet och bländande målvaktsspel.

I den tredje blev det försiktigare.

- Det märktes att det var två lag som inte ville förlora. Det var ändå bra chanser åt båda håll, men efter det tempot som matchen startade med så fanns det inte tillräckligt med ork i benen för att få till avsluten, säger Harald Lückner.

Allra närmast var poängligaledaren Mikael Karlberg som hade en dubbelchans tre minuter före slutet. Det första skottet styrde Stefan Liv bara centimeter över ribban.
Karlberg skulle få en avgörande roll ändå. Då det blev förlängning kom han i ett två mot en läge tillsammans med Hans Lodin. Karlberg släppte pucken till Lodin som tryckte in segermålet.

Det innebar att Leksand tog sin femte seger på fem försök då matcherna gått till förlängning. HV71 har däremot förlorat bonuspoängen i åtta av tio försök.

- Vi får vara mycket nöjda med att vi lyckades få två poäng. Vi har inte spelat bra på slutet, speciellt inte på hemmaplan. Jag vet inte vad som hände i dag men det var en total förändring, säger Leksands tränare Jarmo Tolvanen.

TT

Mer läsning

Annons