Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LMS: "Ni får åka på Dynamitenbanan"

Annons

Urban Brissman, sektionsansvarig för folkracen i Ludvika MS, blev ganska förvånad över att Leif Andersson, ordförande för Grangärde RRC, sagt sig vänta länge på en inbjudan från Ludvika MS.

- Någon skriftlig inbjudan att använda Dynamitenbanan har visserligen inte Grangärde RRC fått, men de har ju fått låna banan förut och det är klart att de får göra det igen. Det är bara att ringa oss, säger Brissman.

Förutom Ludvika MS är det samarbetsklubben Sunnansjö MK som använder Dynamitenbanan, men Urban Brissman betonar att det finns plats för fler - åtminstone vad det gäller träning.

- Grangärde RRC har ju ett avtal med Fredriksbergs MK och de har sina tävlingar i Tyfors, men vad det gäller träning finns det ingen anledning att de från Grangärde sitter och åker ända till Tyfors när vi har organiserade träningar som de får vara med på.

Han konstaterar också att Ludvika MS genomför förarutbildningar, något som senast skedde under sportlovet.

- De här tjejerna från Grangärde, som det stod om i tidningen, hade gärna fått vara med på utbildningen och det blir fler utbildningar framöver.

Ludvika MS och Sunnansjö MK arrenderar marken vid Dynamitenbanan av det kommunala bolaget Laven AB. Klubbarna tar sedan ut en 50-lapp var av senioråkare per träningspass.

- Våra juniorer har fått träna gratis, det kanske är något som skulle kunna gälla även för unga åkare från andra klubbar, som Grangärde. Men det är väl något vi får diskutera om de bara ringer till oss i stället för att prata via tidningen, konstaterar Urban Brissman.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons