Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuset kommer från Öster

Annons

- Varför det blev så vill jag inte gå in på, men jag tror jag kommer trivas i Brage och Borlänge, säger Anto Susak.

Han kom till Borlänge först i går och har inte hunnit bekanta sig med staden ännu. På fredag kommer möblerna till lägenheten på Bullermyren och strax efter kommer också hans sambo.

- Jag tror det är nyttigt att byta miljö ibland och det känns spännande att flytta längre upp i landet. Jag tycker man lär sig nya saker hela tiden då man kommer till en ny miljö, säger Anto Susak.

Att det blev just Brage berodde mycket på vad han såg förra säsongen då Brage och Öster möttes.

- Det är ett ungt och utvecklingsbart lag. De kontaktade mig direkt efter att serien tagit slut och Sergei Prigoda har en annorlunda syn på fotbollen. Jag tycker Brage spelar en väldigt trevlig fotboll, säger Anto Susak.

Anto var med på internmatchen som Brage hade den 1 november, och så var han till Borlänge och skrev på papprena, men redan nu känner han sig mera tillfreds än han gjorde i Öster.

- Jag hade ett tungt år det senaste året, men här har jag inga problem att smälta in. Det kändes redan från början att det finns många unga bra killar här, säger han.

En positiv nyhet för Brage är att de i år slipper träna på en hård grusplan. I eftermiddag drar konstgrästräningen igång i Falun där Brage ska träna tre gånger i veckan i minst två månader framöver.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons