Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal vill värva Danne Hjelm

Annons

En elitklubb som placerar Danne mycket högt på sin önskelista är Ljusdals BK.

- Det stämmer att vi försöker övertala honom att satsa vidare på elitbandy och komma till oss, medger Ljusdals BK:s lagledare Michael Skoglund. Vi får ny tränare från och med på fredag (Per-Axel Josefson, närmast från norska Stabaek men tidigare Vänersborg), och han ställde som ett krav att vi skulle göra allt för att få med Danne på det upptaktsläger vi har i Göteborg. Men det verkar inte gå något vidare.

Dan Hjelm har tidigare haft Per-Axel Josefsson som tränare i Vänersborg. Och Dan är av allt att döma en av Per-Axels idéer för att tillföra Ljusdal slagkraft. Något de kan behöva, då den ryska storstjärnan Micha Sveshnikov valt att lämna Ljusdal inför den här säsongen för ryska Vodnik.

- Men jag tror nog de får svårt att övertala Danne att lämna Rättvik, tror Anders Lundin, Rättviks bandysektion. För Danne handlar det nog om mer än bandy just nu. Han har sin familj och han har för första gången i sitt liv fått ett fast jobb. Jag tvivlar på att han väljer bort det igen. Men jag vet att det inte bara är Ljusdals BK som drar i Danne. Det finns flera andra klubbar som också kontaktat honom.

Vad Danne själv anser om värvningsförsöken vet vi faktiskt inte. Vi har förgäves sökt honom under hela onsdagskvällen - helt utan framgång.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons