Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusa signaler från Ornäs

Annons

Att Ornäsdamerna genomfört ett tufft träningsläger, veckan innan lördagens match, märktes inte alls på lagets spel under 90 minuter.

Snarare verkade det som Sunds-vallstjejerna inte hämtat sig från ett liknande läger.

- Det här är ett steg i rätt riktning. Vi bjuder på en bra stabilitet i hela laget och kommer att fortsätta att jobba på en del detaljer i spelet, säger en nöjd Göran Arnberg, tränare i Ornäs.

Första halvlek gick i stort sett helt i Ornäs ljusblåa tecken. De förde spelet och var aggressivast på plan. Sundsvall hade svårt och laget bjöd bara på några långbollar utan fast adress.

Forwarden Linda Csagola hade några bra avslut som inte var långt borta och på kanten gjorde sig Julia Bhy hela tiden spelbar och levererade några vassa inlägg.

Efter paus växte sig Sundsvall in i matchen. De lyfte sitt spel och deras passningsspel blev bättre. Ornäs tappade lite av sin fina intensitet, även om lagets försvar agerade stabilt på de halv chanser som Sundsvall skapade. Kampen på mittplan gick mer och mer över till Ornäs favör.

Och i slutdelen av matchen var det återigen Borlängelaget som förde spelet. Laget producerade flera bra halvchanser, bland annat var Linda Csagola och Karin Lissel nära att få hål på Sundsvallsmålvakten.

Sett över hela matchen agerade mittfältaren Marie Arnberg-Persson och Ornäsmålvakten Angelica Bengtsson med ett lugn som bådar gott in för fortsättningen. Och lagets spel i lördags kan räcka långt inför seriestarten om en vecka borta mot Själevad.

ORNÄS-SUNDSVALL

0-0 (0-0)

Domare: Daniel Nygren, Ludvika.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons