Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ljunken" går i väntans tider

Annons

- Jag har inte hört något konkret från Credit än, men har väl fått vissa indikationer på att det kan bli en fortsättning. Men jag undersöker också andra möjligheter, säger Marcus, som är hemma på en blixtvisit i Falun.

För att klara av ett hedersuppdrag - som toastmaster på en kompis bröllop.

- Ett kul avbrott, vi får se om jag klarar av det.

Annars har det fortsatt att gå tungt i yrkesrollen som proffscyklist.

De riktiga toppresultaten har fortsatt att utebli, och Marcus har inte hittat den form som gjorde honom riktigt slagkraftig under fjolåret.

Ett fjolår som bjöd på ett par meriterande segrar, med slutsegern i Luxemburg Runt som topp.

- Det känns oerhört frustrerande att inte få ut det som jag vill av kroppen. Men ryggen har spökat under hela säsongen, och man kan säga att jag totalt sett tappat tre månader av bra träning.

- Jag är mer en träningsprodukt än supertalang, och när jag inte kan träna för fullt, då blir det skit av alltihop, säger Marcus.

Eländet började i januari, när Marcus kraschade under skidåkning, med att svanskotan slogs ur led. Sedan kraschade han svårt under en tävling i maj.

- Muskelfibrer i ryggen gick sönder, jag fick ärrvävnader, och sådant tar tid att läka ut. Med facit i hand borde jag stoppar upp då, men ville för mycket och fortsatte åka. En plats i laget till Tour de France låg i potten, säger Marcus.

Årets uteblivna resultat gör naturligtvis att Falugrabbens marknadsvärde sjunkit.

- Jag får försöka leva på gamla meriter, och hoppas att förståelsen finns där, varför det blivit som det blivit i år, säger Marcus.

Några diskussioner har han inte haft med Credit Agricole än, men kommer att kräva stallchefen på ett besked: Ja eller nej.

- Hade deras intresse varit jättestort, hade de gjort klart med mig för länge sedan, så tolkar jag det hela. Nu är läget ett annat, de vet min situation och kan vara lite kallare. Men jag måste få ett besked från dem, tiden rinner i väg.

Är du orolig?

- Man vet aldrig riktigt. Med lite missflyt kan man stå där utan kontrakt med ett stall, och det är inte bra för karriären.

Marcus avslöjar att han haft ögonen på sitt gamla stall - danska Team Fakta - som skulle satsa stort med en ny sponsor i ryggen, bli ett riktigt storlag.

- Men nu verkar det inte bli något av det. Sportchefen Kim Andersen har hoppat av, flera cyklister likaså. Dessutom blev det heller inget med storsponsorn, vad jag förstår.

- Men som jag sa, jag tittar också på andra alternativ.

Polen Runt som avgörs nästa vecka är nästa tävling som står på programmet.

Ett VM kommer också senare i höst.

- Jag vet inte ens om jag blir uttagen, men kommer inte att köra VM, om det inte känns bra i kroppen. Då är det ingen idé, slutar "Ljunken".

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons