Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskog suverän

Annons

Världsmästarinnan Susanne Ljungskog visade med eftertryck vem som är bäst.

Redan vid varvningen efter 15 kilometer hade hon ryckt åt sig en ledning på 35 sekunder före Madeleine Lindberg.

Ett försprång som alltså utökades till 1.48 vid målgång.

- Jag körde bättre tempo på Götalandsmästerskapen. Men SM-tempot är bra att ha i benen inför kommande OS i Aten, menade Susanne.

Vid stora mästerskap har inte Susanne Ljungskog lyckats i tempoloppen.

För att råda bot på detta faktum har hon tillsammans med pojkvännen och tränaren Klas Johansson provat ett nytt upplägg.

- Jag kör bland annat en längre uppvärmning. Tidigare var det ungefär en timme, nu kör jag en och en halv timmes värmning. Det har jag nu gjort i de två senaste tempoloppen, och det känns som jag är på rätt väg, säger Susanne.

Linjeloppet i OS är Susannes stora mål den här säsongen.

Men hon vill också göra ett bra tempolopp.

- Jag är väl hyfsad på tempo, men inte ett lika stort medaljhopp som i linjeloppet. Allt flyter i alla fall på bra och går som det ska, säger hon.

På fredag blir det med största sannolikhet ett nytt guld för Susanne när linjeloppet avgörs. Men tankarna är i Aten och OS i augusti.

- Jag åker OS-banan i Aten i huvudet i stort sett varje träningspass. I mina drömmar har jag gått i mål många gånger. Helt klart åker jag dit för att vinna, säger hon.

Innan avresan till Aten kommer världsmästarinnan Susanne Ljungskog att köra två etapplopp i utlandet, plus Scandinavien Open i Vårgårda där hon kommer att tävla mot killarna.

Tvåan i tempoloppet, Madeleine Lindberg, är också hon klar för en OS-start, och hon var skapligt nöjd med sitt lopp, trots det stora marginalen fram till Susanne Ljungskog.

- Susanne är bra, konstaterar Madeleine som till vardags tävlar för det tyska stallet Nürnberger där hon har rollen som hjälpryttare.

- Det har fungerat bra för mig i den rollen. Jag brukar få en klapp på axeln då och då. Och jag får ju nytt kontrakt till varje säsong, säger Madeleine som bekräftar att just ett nytt kontrakt för nästa säsong ligger och väntar för en underskrift.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons