Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskog överlägsen

Annons

Susanne slog följe med andra tjejerna fram till Skeerbackarna. Men det var nog mest för att vara snäll mot de andra...

För i de tunga backarna utanför Orsa small det bara till. En tjej, Camilla Larsson, Upsala CK gjorde ett försök att gå med. Men oturligt vurpade Camilla, så Susanne kunde defilera från Orsa in till målet på Sollerön. Segermarginalen blev över tre minuter.

- Skeerbackarna är jobbiga, och det ville jag utnyttja, förklarar Susanne varför hon stack tidigare.

Kampen och silver och bronsmedaljerna blev däremot tuffa mellan en kvintett tjejer.

Monica Holler, Laxå CK, visade med eftertryck vilken spurtkanon hon är. Den som närmast utmanade henne var proffset Madeleine Lindberg.

- Vi visste att Susanne skulle gå i väg. Så för oss andra gällde det att få ihop bra grupp om vi skulle ha en chans, menade Madeleine som fick ta det mesta av jobbet.

- Från Skeer och in till Sollerön är det ganska flackt så det är svårt att ta in något. Och när jag dessutom fick största delen av jobbet hade jag inget kvar i spurten.

Borlänges Åsa Hagberg slutade på en sjätte plats. Och slutet på hennes cykelkarriär kommer allt närmare.

- Ja, det här var mitt sista SM-linjelopp. Det känns lite vemodigt. I dag hade jag ben för en spurt. Det var tungt nästan hela tiden. Men jag körde för en medalj, säger Åsa och tillägger:

- Vi gjorde vad vi kunde, men Susanne Ljungskog är världens bästa damcyklist. Och hon jobbar inte heltid, säger Åsa som själv jobbar som kanslist.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons