Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungqvist nöjd med sin insats

Annons

I går, hemma i Luxemburg, var det vila som gällde för Marcus Ljungqvist, som kör för det italienska Alessiostallet. Och det med all rätt efter 20 hårda etapper.

Men det var nära att årets Giro hade blivit en kort historia för Ljungqvist. Tidigt i tävlingen kraschade Marcus. Minnet av vurpan blev ett revbensbrott och att ena axeln hoppade ur led.

- Först var vi inne på att jag skulle bryta. Men vi bestämde att ta en etapp i taget och eftersom det fungerade så körde jag vidare.

Men inte utan problem. Värken gjorde sig ständigt påmind vilket bland annat påverkade återhämtningen, som tog längre tid än normalt.

Ljungqvist kämpade vidare och extra hårt fick han slita på de bergiga etapperna.

- Långa branta backar passar inte mig särskilt bra, men jag tycker att jag jobbade på riktigt bra.

Den klassiska tävlingen avslutades på lördagen med den 20:e etappen, 154 kilometer. Det blev en spurtuppgörelse som italienaren Alessandro Petacci vann. Marcus hamnade på tionde plats, tre sekunder efter segraren.

Det var en italienare som också tog hand om totalsegern, nämligen Damiano Cunega. Ljungqvists slutplacering blev 63:a, en timme och 51 minuter efter Cunega.

Marcus tänker nu vila ut ordentligt och han säger att nästa tävling förmodligen blir ett femdagarslopp i Frankrike med start 19 juni.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons