Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungqvist jagar formen i Valencia

Annons

Nu är försäsongen över. I dag drar säsongen igång på riktigt för Marcus Ljungqvist i och med femdagarsetapploppet Volta a la Comunidad Valenciana.

- Jag har tränat hårdare och bättre än någonsin, så det känns riktigt lovande, säger Ljungqvist.

Förvisso smygstartade säsongen redan i mitten av januari då han deltog i Tour Down Under i Australien där han mest rullade igenom utan att utmärka sig.

- Det var mest för att vi européer skulle få komma igång lite, säger han.

Efter det har han tillbringat tre veckor i Gilroy, Californien (vitlökens huvudstad ska det visst vara) på ett stenhårt träningsläger tillsammans med lagkamraterna i Team CSC.

- De som varit med i stallet längre än jag säger att det här var det hårdaste och bästa träningslägret någonsin, berättar Ljungqvist kvällen innan första etappen i Valencia.

Även om Volta a la Comunidad Valenciana blir första ordentliga tävlingen är det ännu en bit kvar till den riktiga formen och de stora målen.

- Jag väntar mig inte några stora resultat här, det handlar mest om att hitta tävlingsformen inför Tirreno Adriatico nästa vecka och så småningom Flandern runt och Paris-Roubaix.

Så mycket längre sträcker sig inte planeringen. För i april kommer en välkommen tävlingspaus i form av Marcus och hustrun Carinas första barn.

- Det ser jag förstås mycket fram emot, säger han.

Mer läsning

Annons