Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungberg gick för fullt – men känner av ryggen

Annons

Landslagets första träningspass i Miyazaki på onsdagen var Ljungbergs första på snart två veckor.
Med landslagsledningens goda minne har vårens svensk i internationell fotboll fått ta igen en sargad kropp. Fredrik avstod Arsenals ligaavslutning mot Everton förrförra lördagen och spelade inte mot Paraguay i fredags.

Nu mår han bättre.
Fredrik körde för fullt under den drygt timslånga träningen på Rugby Field i Miyazakis utkant.

– Det känns som jag fått kraften tillbaka. Jag var rätt trött den sista tredjedelen av ligan, säger mittfältsstjärnan.

Trött:?
Hur bra är han då när han är pigg?

Ljungberg räknar med att ge förbundskaptenerna ett formbesked mot Japan på lördag.
Genrepet inför VM-premiären mot England åtta dagar senare blir blott hans andra landskamp i år. 45 minuter mot Norge är det enda Fredrik presterat i landslagströjan sedan VM-kvalet.

Förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck vill helst se honom i 90 minuter på Tokyos gamla Olympiastadion i helgen – och Ljungberg känner sig redo.

– Det är inga problem. Jag får daglig behandling och det är viktigt att vi spelar ihop laget. Ryggen tar stryk när det blir tätt mellan matcherna och jag kan ta värktabletter om det krävs.
– Men jag vill helst slippa dom, säger han.

På den svenska skadelistan står just nu två namn – klubbkompisarna Magnus Kihlstedt och Tomas Antonelius. Båda lider av sviterna efter muskelsträckningarna de fick i FC Köpenhamns ligaderby mot Bröndby.

De fick hålla till bakom ena målet under träningen och gnuggades av sjukgymnasten Peter Wahlbom.
– För min del var det första träningen med riktningsändringar och det är inte hundraprocentigt. Jag har problem med en sena och känner av den när jag gör maxlöpningar, säger Antonelius.

På torsdag gör ytterbacken ett försök och går in i kollektivträningen. Andremålvakten Magnus Kihlstedt får vänta litet längre på sin tur.
– Vi räknar med att det tar ett par dagar till för hans del, säger Lasse Lagerbäck.

Onsdagens träning var av det lättare slaget med mycket smålagsspel och avslutningsövningar på träningsplanen, golfgreenliknande och i absolut perfekt skick.
– Vi måste anpassa oss till hur tidsacklimatiseringen går. Det är inte bra att köra för hårt för tidigt med tanke på tidsskillnaden. Successivt kommer vi att stegra träningen till Japanmatchen.

– Men spelarna såg piggare ut än vad vi hade förväntat oss.

– Vi har fått precis de träningsförutsättningar vi hade hoppats. Man kan inte vara annat än glad i en sån här träningsmiljö, säger Lagerbäck.


HENRIK SKIÖLD/TT

Mer läsning

Annons