Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljung kan vara lugn

Annons

- Men varken siffrorna eller tabellplaceringen ljuger, vi är illa ute, den saken är klar.

Att han känner oron sprida sig i kroppen erkänner han.

- Man har väl haft bättre dagar...

Men han vill inte tro att det värsta ska hända.

- Det är 27 poäng att spela om fortfarande.

Har ni en trupp som håller?

- Vår sportchef Bosse Persson och tränare Bernt Ljung var eniga i våras om att vi hade spelarmaterial för att klara en plats runt mitten i tabellen, att den var bättre än den vi hade när vi åkte ur 2002. Och vi i styrelsen höll med, det ska sägas.

- Men vi hade en del oflyt med skador och avstängningar under våren, vilket kan förklara en del. Men knappast allt.

Många vill ha sagt att ni när det gäller skadebiten nonchalerat den expertis, inte minst på rygg- och ledskador, som finns på orten. Kommentar?

- Om det funnits anledning till att gå tillväga på annat sätt än som gjorts så borde det ha skett också kan man tycka. Hursomhelst är det här en bit vi noga måste fundera kring till ett kommande år, den saken är klar.

Vad kan styrelsen göra i dagsläget, några miljoner att investera lär ju inte kunna skönjas i "kistan"?

- Vi hade ett snack med spelare/ledare för ett tag sen, inför GAIS-matchen, och beslutade om en del aktiviteter vid sidan om fotbollen. Det gav resultat, tyckte vi. I alla fall fram till i söndags...

- Annars handlar det lite om gambling om man ska ge sig in på något radikalt. Skaffa spelare, byta tränare eller vad du vill. Sådant kostar pengar. Och några sådana har som sagt inte vi.

Det "normala" i en situation som den Brage hamnat i är ju annars att byta just på ledarsidan för att få till en ändring. Några diskussioner kring det?

- Inte direkt. Även om vi förstås hört kraven från diverse håll.

- Och då handlar det om tränarbyte, det har vi dock inga idéer kring i dagsläget. Men det styrelsemötet vi har i morgon (i dag) kommer till stor del att handla om den situation vi hamnat i och vad som kan göras från styrelsehåll. Vad det hela utmynnar i återstår att se.

Namn har ju annars ryktats om i sammanhanget bland supporters. Roger Lundin är ett, "Dala" Dahlqvist ett annat och Tomas Fransson ett tredje. Kommentar?

- Som sagt, vi har inga idéer kring tränarfrågan för tillfället så det finns inget att kommentera.

Elitlicensen?

- Vad jag kan förstå så kommer förbundet att gå tufft fram nu. Flera klubbar ligger i farozonen den närmaste tiden. Det var i alla fall den slutsats jag drog efter ett möte för en tid sen.

- Och att i en sån situation ge sig in på ekonomisk gambling vore knappast klokt för framtiden.

- Vi är bakbundna i dagsläget av gamla skulder. Men fixar vi den här säsongen sportsligt så skymtar vi en ljusning inför nästa, en ljusning som skulle kunna ge utrymme för ett eller annat.

- Det som händer på planen är spelarnas och ledarnas ansvar, där kan vi i styrelsen inte påverka, säger den för tillfället hårt prövade Brageordföranden.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons