Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsviktiga eldsjälar i Brage

Annons

För trion "Lollo" Torstensson, 49 och materialare, Anders Dahlman, 58 och läkare, och Bengt Pettersson, 70 och massör, handlar det inte om någon drömtillvaro att tjänstgöra under ett träningsläger som Brages i Delden.

- En del som är insatta i det tycker kanske att man inte är riktigt klok som håller på. Men i mitt fall handlar det om en grundmurad kärlek till fotbollen, säger Torstensson, som är inne på sitt andra år som materialförvaltare på heltid i klubben.

- Jag jobbade tidigare inom ett livsmedelsföretag, men numera är det bara Brage som gäller, berättar "Lollo".

Vars arbetstid i Delden sträcker sig i princip från klockan 7 på morgonen, då ledarna beger sig ut på en uppfriskande promenad, till fram emot åtta på kvällen, då all materiel ska vara färdiggjord inför nästa dags båda tränings- pass.

Samma klockslag gäller för Bengt och Anders också.

- Men vi måste vara beredda att ställa upp om det skulle hända något övriga tider också, någon kan ju bli sjuk helt plötsligt, säger Anders Dahlman.

Han är den ende i trion som inte har något fotbollsförflutet.

- Jag vill kompensera min totala brist på bollsinne med att hjälpa till på det här sättet.

Bengt Pettersson är åldermannen med "hur många år som helst" i branschen.

Han ser inte arbetet med att massera ömmande muskler, plåstra om och se till att nytillkomna skador får rätt behandling från början, som sitt enda.

- Nej, man blir lite av farsa för killarna också. Många vill ha en pratstund mellan varven och då händer det ofta att de stannar kvar inne hos oss. Och inte mig emot. Det är nog inte minst viktigt för de nya killarna att få sådana kontakter, menar Bengt.

Som för egen del känner sig yngre också med den här tillvaron.

Han får nickande bifall av Anders Dahlman.

- På ett sådant här läger blir man som en grupp, vare sig man är spelare, ledare eller något annat. Det känns både kul och stimulerande, säger han.

Från klubbledningen, inte minst då från sportchefen Bosse Persson, är trions arbete väldigt uppskattat.

- Det känns tryggt att känna att det här är killar som hela tiden jobbar för spelarnas bästa, inte sitt eget.

- När det gäller exempelvis "Lollo" Torstensson är jag full av beundran för vilken servicegrad han lägger in i sin arbetsamma uppgift. Han offrar sig för spelarna, skulle jag vilja säga.

Och liknande tongångar hörs bland spelarna, som till fullo uppskattar en stund med trion "längst bort i korridoren", som man brukar säga.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons