Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsviktig seger

Annons

Det är fördel Masarna i kampen om den tredje slutspelsplatsen.

Laget vann den viktiga bortamatchen mot Valsarna med 49-47 och ligger nu trea i tabellen, en poäng före Hagforslaget.

- Så j-vla skönt. Det här hade jag på känn när jag vaknade i morse, sade mastränaren Mats Olsson.

Han hyllade hela laget och vägrade att nämna någon framför en annan. Han gjorde ett tappert försök, men det slutade bara med att han rabblade upp hela laget.

- Alla förare var med och tog viktiga poäng i dag. Jag minns särskilt Patrik Dybecks enpoängare med Leigh Adams, då han slog Stefan Dannö.

Det var inte Dybecks enda poäng i matchen. Han och reservkollegan Niklas Aspgren vann sin match mot Valsarnas reserver med 9-4.

- Ja, det var länge sedan våra reserver körde så bra, konstaterade Olsson.

Toppförarna i Masarna gjorde också vad de skulle. Tony tog 13 poäng, medan Niklas Klingberg och Leigh Adams båda stannade på tio. Gary Havelock tog visserligen bara fyra, men det var å andra sidan fyra värdefulla poäng.

Masarna var aldrig i underläge. Tony och Gary visade vägen direkt med en femetta i det första heatet. Valsarna var ikapp och hade 12-12 efter fyra heat. Därefter ryckte Masarna på nytt och laget såg ut att gå mot en relativt säker seger. Men Valsarna bet sig kvar i matchen och åt in försprånget till bara två poäng inför nomineringsheaten.

Då klev Niklas Klingberg in och visade ryggtavlan för Stefan Dannö och Peter I Karlsson. Gary tog en poäng, vilket betydde att Tony och Leigh bara behövde en tvåa i det sista heatet. Den uppgiften grejade Tony enkelt.

- Kanonskönt. Det räckte ju med en tvåa, jublade Hans-Erik "Pruppen" Andersson.

Nästa vecka har Masarna hemmamatch. Då krävs det att förarna är lika taggade som på Tallhult i går eftersom motståndet då blir mycket tuffare. Troligtvis är Sam Ermolenko tillbaka i Valsarna, vilket betyder att laget kan flytta ned Peter I Karlsson på reservplats. Då är det upp till bevis för Masarnas reserver.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons