Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet leker för John Nilsson

Annons

u Sollerökillen John Nilsson surfar för närvarande på en kraftig frangångsvåg nere i Frankrike och i klubben Aix en Provence. Inte bara han förresten, hela laget dominerar fransk amatörcykel.

- Vi har ett enormt självförtroende i laget, samtliga kör bra, säger John.

Förra veckan körde John och hans lagkompisar i Aix en Provence ett etapplopp över fem dagar. Samtliga etapper vanns av åkare från Aix en Provence. Den tredje etappen tog John hem efter att vunnit en spurtuppgörelse mellan tio man.

- Att vinna samtliga etapper var ett styrkebesked, och alla köra bra. Det var fyra olika åkare som vann. En kille vann två etapper. Klubbpresidenten har sagt att vi inte får vinna något mer. Han menar att han inte hade råd att betala ut bonuspengarna, skrattar John.

Men det är inte bara nu som det går bra för John och laget. I stort sett hela säsongen har varit framgångsrik. Och med största sannolikhet kommer klubben att vinna Franska Cupen för amatörer. En tävlingen återstår i cupen och Aix en Provence leder överlägset.

- Våra framgångar har väckt stor uppmärksamhet här nere, säger John.

I fjol fick John Nilsson chansen att köra åt sig ett proffskontrakt i det franska stallet Sanit-Quentin Oktos. John körde bra då, men något kontrakt blev det inte. Det blev i stället amatörklubben Aix en Provence som fick ta Sollerökillens tjänster i anspråk.

Ser man till säsongen i stort har det varit en lösning.

För nu ska han få chansen igen att köra åt sig ett kontrakt.

Och på nytt är Saint-Quentin Oktos som vill testa John.

- De tyckte jag körde bra redan i fjol, och nu vill de ge mig en chans till eftersom jag kört bra i år och är ett år äldre, säger John.

Det är i stortävlingen Tour de`Avenir som John kommer att dra på sig Saint-Quentin Oktos tröja.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons