Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet leker för Dalin

Annons

Det är en riktigt stolt och belåten Anders Dalin som i går gick omkring på O-ringens målplats strax söder om Karlsborg. Det spelar ingen roll att brorsan Kalle mäter sina krafter mot världseliten. Årets upplaga av O-ringen håller på att bli en riktig trevlig historia för Anders Dalin.

I går kom han tvåa på etappen i H 21 E-klassen och ligger nu sammanlagt tvåa, 34 sekunder efter Anders Axelsson, Södertälje.

- Det har hittills gått riktigt bra och det hoppas jag att det ska fortsätta göra resten av veckan.

Samtidigt blir han hela tiden livligt påhejad av sambon Johanna Isaksson, också orienterare, som i fjol vann en D 21-klass totalt på O-ringen.

Men i år får hon ta det lite lugnare och nöja sig med att gå direktanmälningsbanor.

- Man får ta det lite försiktigt, säger Johanna, skrattar och klappar sig på magen.

Det blivande barnet är också en indirekt orsak till att Anders inte gjort brorsan Kalle sällskap i superelitklassen.

- Jag har inte alls sprungit bra i vår. Har helt enkelt varit för okoncentrerad och tänkt mycket på att man ska bli pappa, säger Anders och fortsätter:

- Det är ju trots allt en omställning i livet. Tidigare studerade jag och kunde koncentrera mig helt på orienteringssatsningen. Nu bor vi i Tällberg, jag arbetar på Leksands sparbank och vi ska nu ha barn. Man går in i en ny fas i livet och det är ju helt naturligt.

Men Anders kommer att fortsätta sin elitsatsning och han var trots allt mycket nära att få springa superelitklassen.

- Anders fick order av arrangörerna att vara omklädd och redo att springa lördagens prolog eftersom någon av de utländska löparna kunde lämnat återbud.

Till slut stod det mellan Anders och David Andersson från VB OL, som fick chansen. Då var Anders riktigt besviken, berättar sambon Johanna.

- Jo, det kändes inte alls roligt. Men nu gäller det att istället göra en bra vecka i h 21 E-klassen, säger Anders och ju också har något trevligt att se fram emot.

- Ja, barnet beräknas komma i början av oktober. Risken finns ju att födseln krockar med 25-manna, säger Anders och skrattar.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons