Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lite olyckligt"

Annons

Skidkrocken är dock ingen krock, enligt Svenska Skidspelens generalsekreterare Kaj Hansson:

- Tidigare år har vi alltid startat invigningen klockan sju på kvällen. Nu har vi, med tanke på Borlängetävlingarna, tidigarelagt den med en timme, så att den är klar till halv sju.

Klockan sju på kvällen den 20 mars startar finalheaten i Borlänge.

- Därför ska det inte vara några problem för folk att se invigningen, sätta sig i bilen, köra till Borlänge och se finalerna i sprinttävlingen, säger Hansson.

Det finns dock inte någon möjlighet för någon att hinna se både kvalet i sprinten och invigningen av Svenska Skidspelen.

- Men titta på vilka som brukar gå på vår invigning, det är inget skidfolk, utan bara vanliga falubor, säger skidspelsgeneralen.

- Och det är bara att gå till sig själv, hade jag haft tid skulle jag nog ändå inte se kvalet till sprinten, utan det är finalheaten man vill se.

Håkan Rystedt tror i alla fall, inte minst efter gårdagens svenska VM-guld, på storpublik på Romme den 20 mars.

- Det blir Thobias Fredrikssons första tävling i Sverige, så jag hoppas att många kommer för att hylla honom. Vi hoppas på 10 000 personer, så många vet vi i alla fall att vi kan ta emot, säger Rystedt.

Vad tycker du om att VC-sprinten krockar med skidspelsinvigningen?

- Det är förstås lite olyckligt. Men vi kan inte flytta tidpunkten för starten på finalerna. Det fastställdes vid en konferens tillsammans med tv-bolagen i Krakow (Polen) på försommaren att kvartsfinalerna skulle börja klockan sju.

Bara för skidvännerna att trycka ifrån och hoppas på bra spår mellan Falun och Borlänge, alltså.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons