Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lisas andra SM-medalj

Annons

Det dröjde länge innan en lokal medalj bärgades i helgens USM på Lugnet.

Klockan klämtade, var sju minuter i två på söndagseftermiddagen, när Lisa Forsberg sprang i mål som tvåa på nya personliga rekordet 2.15,24 i F15 800 meter.

- Jag trodde att hon från Trelleborg (Victoria Joäng, 2.12,81) skulle vinna, men tvåa visste jag att jag skulle kunna bli, säger hon.

Det var dock inte utan att Lisa blev osäker under loppet.

- Jag ville ligga där framme så jag visste var jag hade alla. Men jag blev orolig när de kom på slutet av första varvet. I kurvan i början av andra varvet gick jag dock om dem igen, berättar hon.

Men faran var inte över.

- Jag tyckte det kändes bra hela vägen, men upploppet är alltid jobbigt. Och när de sa i högtalarna att de kom där bakom blev jag lite orolig, säger Lisa.

I mål var dock trean Pernilla Ahlm, Sävedalen, över sekunden efter, på 2.16,41 och Lisa Forsberg hade tagit sin andra SM-medalj - på sitt andra SM.

Genombrottet kom i vintras med inne-SM-guldet på 1 000 meter.

I går befäste hon sin ställning som en av Sveriges bästa 15-åringar på medeldistans.

Tiden var dock sämre än de 2.13-2.14 som Lisa hoppats på.

- Men jag är faktiskt nöjd med tiden, säger hon.

Vad har du för visioner för framtiden?

- Jag vill gå så långt som möjligt, så länge det är roligt.

Så tro inte att de 2 000 kronor i uppmuntringspris från SEB som Lisa fick ta emot, till stort jubel från publiken, timmarna innan 800-metersfinalen kommer att slösas i onödan.

- Det var jättekul att få det, jag visste inte om det. Jag kommer att spara dem till nästa år, när vi åker till Portugal på träningsläger med klubben. Vi var där i år också och det var jättekul, säger hon.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons