Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus tvåa i Dala Open

Annons

När Magnus Gidlöf missade en kort putt på sista greenen var han orolig att han spelat bort segern i Dala Open.

- Jag trodde jag var tvungen att sänka putten för jag visste att Linus hade spelat bra de första nio hålen, säger Gidlöf.

Men hans oro var obefogad. Med fyra slag under par sammanlagt, blev segermarginalen hela tre slag. Och grunden för triumfen lades under tisdagen då Magnus med en 67-runda tangerade banrekordet på Dalsjö.

Fjolårssegraren Linus Pettersson, Falun-Borlänge Golfklubb, fick nöja sig med en andra plats, vilket han också verkade göra.

- Ja, jag är relativt nöjd. Spelet har fungerat bra men jag puttade för dåligt de två första dagarna så inför dagen bytte jag putter och då gick det bättre, säger Linus.

Pettersson tyckte att han spelade bättre än vad reultatet visade och att dagens 70-runda mycket väl kunde blivit ännu lägre.

- Det blir så i golf ibland, det är små marginaler som avgör.

Efter mycket resor på Challenge Tour tyckte Linus det var trevligt att komma hem till Dalarna och tävla.

- Att spela inför publik här hemma är alltid kul och det har varit hyfsat med folk här och tittat.

Linus delade andraplatsen med Mathias Johansson, Örebro, båda slutade på ett under par. På delad fjärde plats, bara ett slag efter dem, placerade sig näst bäste hemmaspelare, Sven Nordqvist. Och trots att Svens målsättning före tävlingen var en plats bland de tio främsta sa han så här:

- Jag är grymt besviken. Jag missade tre korta puttar sista nio hålen och den på sista hålet var bara på en halv meter.

Sven bor och studerar i Linköping men tävlar fortfarande för Falun-Borlänge. Nu var han alltså nära att rå på meriterade klubbkompisen Linus Pettersson.

- Linus är ju den bättre spelaren av oss. Jag spelar bara golf två-tre månader om året så jag kan inte satsa så mycket som han, men när mina studier är klara får jag se hur det blir.

Damklassen hade tyvärr bara elva startande och Camilla Bratt som till vardags spelar i Telia Tour vann överlägset. Bland deltagarna från Dalarna gick det bäst för Anette Müntzing, Hagge, som slutade trea.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons