Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Stenback - ett framtidshopp

Annons

Fredagens inledande deltävling i Dalacrossen bjöd på mycket regn under förmiddagen. Men det hindrade inte Linus Stenback och Mattias Andersson, från att ta sig till A-finalen. Där var det Mattias som var bäst med en andra plats, tätt följd av Linus på tredje.

Totalt hade båda tätkänning och med lite tur kunde de nå bronsplatsen under lördagens avslutande fjärde deltävling i Dalacrossen.

Lördagen blev en upprepning av dagen innan, dock slapp förarna regnet från dagen innan.

Linus och Mattias var återigen i A-final, efter imponerande körning i sina kvalheat. I A-finalen var det Linus som var den starkaste och körde i mål på silverplats, bland annat hade han norske totalsegraren i klassen 80 cc 12-13 år, Per Kristian Bakke från Hallingdal, bakom sig. Mattias körde i mål på en femte plats, vilket även blev platsen i totaltabellen.

- Jag är hyfsat nöjd med min placering i A-finalen, även om jag siktade på att vinna, säger Linus, som var endast tre poäng ifrån en bronsplats totalt.

En bronsplats var placeringen som Rättvik-Bodas Jonas Perhans hade chans på, efter fredagens tävlande i klassen 125 J. Jonas kämpade sig i mål på en sjätte plats i A-finalen och dagen efter fortsatte han sin fina körning genom att bli trea i sitt kvalheat.

Dock kom han snett från början i lördagens A-final och i inledningen av loppet var han sist i väg efter att startgrinden gått ner.

- Starten blev inte bra och sedan vurpade jag en gång, så jag får vara hyfsat nöjd med att jag lyckades köra upp mig till en elfte plats av 30 startande, säger Jonas Perhans, som halkade ner tre placeringar totalt och slutade på en sjunde plats.

En förare som höll på att halka ner i totaltabellen, var Patrik Ekström från Funbo MS som i tre deltävlingar dominerat med en imponerande crossåkning. Men i den avslutande A-finalen, höll allt på att gå kras efter att hans kedja hoppat av. Patrik lyckades få ordning på kedjan och kunde gå i mål som siste man på en 25:e plats. Det blev en rafflande poängräkning som till slut gjorde Patrik till totalsegrare med sex poängs övervikt.

- Jag är jätteglad att jag lyckades säkra segern, med tanke på mina tidigare tre deltävlingssegrar. Det kändes hopplöst att kedjan hoppade av, när jag varit i ledningen under flera varv, säger 18-åringen från Uppsala.

Totalsegern i klassen 80 cc 14-15 år gick till Johan Carlsson från Västerås MK och i 125 U var det Fredrik Karlsson från SMK Kungsör som blev total dalacrossegrare. I samma klass placerade sig dalaåkaren från SMK Dala Falun, Bill Bergqvist, på en sjätte plats totalt. Han klättrade några totalplaceringar, efter två fjärde platser i A-finalerna.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons