Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus hoppas på Europa

Annons

Falun/Borlänges golfspelare Linus Pettersson, 25, har haft sin spelmässigt bästa säsong någonsin.

Nu hoppas han att flytet fortsätter i kvalet till Europatouren i början av november.

Formen slipar han på Frösåker utanför Västerås.

- Jag har flyttat till Västerås, så det är naturligt att spela där. Banan är också fin fortfarande, medan banorna hemma i Dalarna brukar börja bli blöta den här årstiden. Men snart kommer väl snön även här, säger Linus.

Säsongens höjdpunkt var självklart i början av juni, då han på Telia Touren på danska Ven gick en runda på 57 slag - som första manlige svensk under 60.

Visserligen skedde det på en par 68-bana, men det förtar ändå inte insatsen.

- Det blev riktigt stort och alla ville veta hur det gick till, säger Linus Pettersson.

Men annars har det varit tyst kring honom, säsongen 2004.

- Jag har ägnat mer tid åt att tänka på mitt spel än att ringa och berätta för alla hur det går. Och det har gett resultat. Det har varit en av mina bästa säsonger, spelmässigt.

Det stora målet finns dock kvar.

Den tredje november inleds steg två i kvalet till Europatouren nästa år. Då spelar han i Enporda, nära Costa Brava i norra Spanien.

Lyckas han väl får han spela steg tre som inleds den 11 november. Också steg tre spelas i Spanien, i San Roque nära Soto Grande.

- Jag missade Europatourkortet i fjol, men har goda förhoppningar att fixa det nu. Jag har varit med och spelat fem Challenge Tourtävlingar och haft bra resultat hela säsongen.

- Vissa tävlingar har jag också varit tvungen att tacka nej till, då jag fått reda på att jag kommit med på tisdag kväll och tävlingarna börjat på torsdagen, säger Linus Pettersson.

Hur som helst har Borlängesonen en fin säsong bakom sig, och förhoppningsvis finns han med bland de absolut bästa svenskarna inom några år.

57 slag kan inte bara bero på tur.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons