Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindstedt vill lira med Aspelin

/
  • Dubbelpar? Robert Lindstedt (till vänster) vill hellre spela dubbel med Simon Aspellin än med Robin Söderling. Foto: Stig-Åke Jönsson/Arkiv

Annons

- Davis cup är en sådan mental och fysisk påfrestning. Jag tror det kan bli lättare att Robin tar sina singlar, säger Lindstedt till TT.Det mesta är ganska självklart kring Sveriges DC-lag. Söderling och Andreas Vinciguerra tar hand om singlarna. Lindstedt lär spela dubbel och där finns de enda två alternativen. Antingen dubbelspecialisten Simon Aspelin från Borlänge eller som senast mot Argentina, låta Söderling gå in även i dubbeln.

Det sistnämnda alternativet även det låta som det självklara, Lindstedt är dock inte så säker på det.

- Det är upp till Robin men det sliter mycket på honom. Jag tror att det kan vara bra att ha mig och Simon som dubbelpar.

- Det är inte bara det att spela tre matcher på tre dagar utan också själva DC-pressen. Den är fruktansvärd. Det är väldigt många spelare som till och med blir sjuka efteråt på grund av pressen.

För svensk del handlar det åter igen om en "måstematch", lyckas man inte besegra Italien åker man för blott andra gången någonsin ut ur elitdivisionen. Frågan är då hur värdefullt det är för Söderling att delta i Davis cup? Rankad femma i världen har han redan ett späckat schema och flera av hans toppkonkurrenter, till exempel Andy Murray och Roger Federer, har valt att stå över Davis cup då det är ytterst svårt att kombinera med den egna karriären.

TT: Vad säger du om Robin Söderling skulle välja att stå över DC-spel i framtiden?

- Det finns väl möjlighet att det kommer att hända men då tar jag nog en diskussion med honom. Det är ingen hemlighet att vi står och stjälper med Robin. Han har ett stort DC-hjärta och det har han bevisat många gånger. Har han en legitim anledning till det så köper man det men jag hoppas det inte händer.

Lördagens dubbelmatch är troligtvis avgörande för om Sverige ska vinna, för matematiken är enkel. Två vunna singlar av Söderling och en dubbelvinst räcker för Sverige.

- Resonemanget är legitimt för där har vi procentuellt har bäst chans att poäng oavsett motstånd. Sedan skulle jag spela för Sverige i division 27 men herregud, det var lika viktig match förra året i Rumänien. Den är sjukt viktigt.

Tobias Österberg/TT

Mer läsning

Annons