Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindholm lämnade Leksand

Annons

Stora delar av förra säsongen spolierades av en allvarlig nackskada, därför tillbringade Christopher stora delar av vintern och våren hemma i Huddinge.

- Jag började umgås med gamla kompisar och redan där började väl en längtan till att flytta hem, jag har inte mått bra i Leksand den senaste tiden och det är mycket min sociala situation som gör att jag flyttat hem igen, berättar Christopher.

Christopher spelade i Leksands tre första matcher i allsvenskan, men efter matchen mot Uppsala för tre veckor sedan hade Leksandstränaren "Pirro" Alexandersson individuella samtal med spelarna.

- "Pirro" sa då att jag skulle bereda mig på spel i juniorlaget resten av säsongen. Jag tycker det gick bra på försäsongen och de har sagt att de ska ha tålamod med mig. Ändå blev jag nerskickad i a-juniorlaget redan efter tre matcher, säger Christopher.

Matchen mot Hammarby i J20 Superelit för drygt två veckor sedan blev Christophers sista i Leksand, i alla för, som det tycks, en lång tid framöver. Senaste helgen sa han också upp den lägenhet han hyrt i Leksand.

- Jag känner att jag hellre vill spela för en allsvensk klubb, där jag har större chans att spela a-lagshockey. Jag har varit i kontakt med både Huddinge och Nyköping, men kruxet är att jag har kontrakt med Leksand säsongen ut, säger Christopher.

Anders "Masken" Carlsson är beredd att släppa Christopher, men inte utan ersättning.

- Vi betalade Huddinge för Christopher i fjol och vill förstås ha tillbaka en del pengar om vi släpper honom igen. Huddinge har varit i kontakt med mig, men de verkar inte så intresserade av att betala. Vi vill ju inte skänka bort honom, förklarar "Masken".

Samtidigt anser Carlsson att Christopher, om han stannat kvar i Leksand, fått chansen i a-laget de senaste veckorna.

- Absolut. Vi har juniorer som plockats upp från juniorlaget på slutet. Alla i juniorlaget ska få chansen om de gör bra i från sig, men det skulle vara fel mot de andra killarna i juniorlaget om Christopher skulle ha en räckmacka in i a-laget, säger "Masken" Carlsson.

Hockeylivet är med andra ord ganska trist för Christopher och i väntan på att allt ska lösa sig tränar han med elitkillarna på Huddinges hockeygymnasium.

- Det spelar ingen roll vilken klubb det blir, bara jag får spela, säger Christopher.

Kan du tänka dig att återvända till Leksand?

- Jag kommer gärna tillbaka någon gång, men inte som det är nu. Leksand är, hur som helst, en bra klubb med bra supportrar, säger Christopher.

Anders "Masken" Carlsson öppnar också dörren för Christopher.

- Han är välkommen tillbaka och vi får hoppas att allt löser sig. Christopher är en riktigt bra kille, säger Leksands sportchef.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons