Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgrens mardröm fortsatte

Annons

Trots att uppladdningen inte varit den bästa under veckan i Curacao inledde Emil starkt och körde upp sig genom fältet sedan starten gått.

Men sedan var det roliga slut. Redan på det andra varvet kraschade han och rasade genom fältet.

-Det har verkligen inte varit Emils vecka. Först nedslagen och rånad och sedan gled han som en säl utför banans brantaste backe på tävlingen.

-Han kraschade på ett ställe som han normalt aldrig skulle ha problem med och det hänger helt klart ihop med att både hans fysiska och mentala status inte är den bästa efter det som hänt under veckan, säger förbundskaptenen Andreas Danielsson till nätsidan Cykelnytt.

Banan i världscuppremiären var inte särskilt svår. Däremot så ställde hettan till det för cyklisterna och herrloppet kortades från sju varv till sex sedan juryn sett effekterna av värmen under damernas lopp.

Det blev holländsk seger i herrloppet genom Bart Brentjens som var 21 sekunder snabbare än Emil Lindgrens stallkompis i Bianchi-Agos, fransmannen Julien Absalon.

Fredrik Kessiakoff, den andre svensken i tävlingen, blev sjua, 1,54 minuter efter segraren.

-Med tanke på att jag faktiskt siktade på en seger är jag självklart inte nöjd.

-Jag låg med i spets de första två varven men kände sedan att jag inte var tillräcklig för att vinna och fick slå av något.

-Jag brukar inte ha några problem med extrem värme men nu kände jag mig ganska plågad under hela loppet, säger Fredrik om sitt race.

I damloppet blev Maria Östergren 18:e i mål.

-Eftersom detta var Marias första internationella tävling i år så är det godkänt. Hon fick med sig viktiga poäng tills världscupen drar till Europa om fem veckor, säger Andreas Danielsson.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons