Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren tvingas att vila

Annons

Den 19-åriga Falugrabben hade dragits med en förkylning en tid när han för drygt en vecka sedan åkte till Frankrike för ett träningsläger med sin franska klubb, Nantes Atlantique.

- Men redan några dagar efter att jag kommit ner till Frankrike tog förkylningen om rejält och i söndags var jag tvungen att åka hem till Sverige.

Provtagningar i går visade att Johan drabbats av både körtel- feber och halsfluss, något som tvingar honom till vila i minst tre veckor.

- Den penicilinkur jag fick i Frankrike hjälpte inte, nu har jag fått en ny tiodagarskur och den ska förhoppningsvis hjälpa bättre. Går allt bra kan jag kanske komma igång med träningen i slutet av mars.

Hur mycket kommer du att tappa form- och konditionsmässigt när du tvingas till den här vilan?

- Svårt att säga, men jag är nu inne på den 17:e sjukdagen och det blir ju ett antal veckor till. Efter att jag kommit igång med träningen igen kommer det säker att dröja en och halv till två månader innan jag är i toppform igen.

Hur många tävlingar kommer du att missa?

- Jag har redan missat en tävling och kommer säkert att missa totalt sju-åtta stycken.

Hur har träningen fungerat i vinter?

- Bra tycker jag. Det har varit helt okej med cyklingen, även om det varit lite kallt, men all den här träningen sätter man ju sprätt på nu när man är sjuk, säger Johan.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons