Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren fortsätter att imponera

Annons

Proffsstjärnan Stefan Adamsson, som i det här loppet är inlånad som kapten för Sveriges j-landslag, vann etappen före totalledande Jonas Holmkvist, Team Bianchi.

- Visst fck jag bita i ordentligt ibland, påpekade Johan Lindgren.

- Men jag hade inte problem att hänga med, inte ens vid den åttaprocentiga stigningen vid Siggebohyttan efter 107 kilometer.

Johan Lindgren tappade en placering i sammandraget genom att Jonas Ljungblad, Team Bianchi, tog fem bonussekunder vid de båda spurtpriserna.

Nu ligger falukillen på nionde plats, 42 sekunder efter ledande Jonas Holmkvist, som är 23 sekunder före tvåan, Jussi Veikkanen, Team Mälarenergi.

Av de övriga åkarna från Dalarna är Martin Axelsson bäst. Han parkerar på 24:e plats, 57 sekunder efter. Robert Johansson är 31:a, 1.06 efter medan de övriga är ute ur bilden.

Det bör emellertid poängteras att Ludvikakillen Andreas Johansson, som nu kör för Team Cyclecomponents CK i Säffle, ligger på 13:e plats, 48 sekunder efter.

Den femte etappen i dag mäter 162 kilometer och går från Hällefors till Kopparberg. På söndag avslutas loppet med den 163 kilometer långa etappen från Kopparberg till Örebro.

Johan Lindgren får nog svårt att avancera men kan han klara en slutplacering bland de tio främsta är det en enastående bedrift av den unge landslagsdebutanten.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons