Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindgren får köra VM-kval

Annons

Kvalet till VM-serien har åter- införts efter stor kritik från förarna själva. Till årets serie tillsattes sju platser av arrangörerna själva.

Tre kval kommer att köras helgen den 7-8 juli. Därifrån kommer 16 förare att gå vidare till kvalfinalen i Vetlanda den 19 augusti. Om ingen av de svenska förarna klarar första kvalet får Sverige ändå chansen att ge en förare wild card till tävlingen i Vetlanda.

Svenske förbundskaptenen Mats Olsson har nominerat en blandning mellan unga och äldre förare. Peter Karlsson är äldst med sina 36 år. Karlsson har i flera säsonger kört VM-serien och var totalsexa 1996.

-Många säger att vi ska satsa på unga förare men Peter är fortfarande snabbare. Han är bland annat trea i den engelska snitt- ligan efter Jason Crump och Leigh Adams, motiverar Olsson.

Karlssons bror, och klubbkamrat i Luxo Stars, Mikael Max har också stor VM-rutin. Säsongen 2002 kom han femma totalt. I år har han gjort comeback efter lårbensbrott.

-Jag trodde inte jag skulle få chansen. Just nu är jag inte i form för att åka VM-serien, men det känns bättre för varje tävling, säger Max.

Yngst av de svenska förarna är Masarnas Fredrik Lindgren, 20. Han har kört en VM-del- tävling under året som wild card-förare, i Eskilstuna, och var nära att ta sig vidare till semifinal.

-Lindgren var mest given av de svenska förarna. Han har verk-ligen framtiden för sig, säger Olsson.

David Ruud, VMS Elit, har åkt en VM-deltävling tidigare i karriären, 2003.

Karlsson och Ruud kvalar i ungerska Miskolc den 8 juli medan Lindgren och Max kör i slovenska Zarnoviza den 9 juli.

SUNE KARLSSON (TT)

Mer läsning

Annons