Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindén kan bli sportchef

/
  • Björn Lindén kan vara aktuell för en nygammal roll - som sportchef för Brage. Foto: Esbjörn Johansson/Arkiv

Annons

Lasse Ericson försvann plötsligt till Djurgården.

Då satsade Brage på assistenten Björn Lindén.

Med åtta matcher kvar av division 2 norra Svealand leder nu laget serien med sju poäng.

Men succétränaren har fortfarande inte hört någonting om en förlängning av det ettårskontrakt han skrev innan turbulensen med Ericson i höstas.

- Jag har kontrakt till sista november. Sedan är det styrelsens sak att väcka frågan om att förlänga det. Men man vill väl se var vi hamnar först, säger Lindén.

Vill du vara kvar i Brage?

- Det var en svår fråga som jag inte kan svara på i dagsläget. Så länge det rullar på är det förstås alltid kul. Men det blir ny serie och nya resor och föreningen måste avgöra vad den vill. Sedan har jag kvar mitt jobb som lärare i Leksand och det är inte bara att ta tjänstledigt heller.

Tidningen kan nu avslöja att Brage har långt gångna planer på en lösning.

Om Brage går upp blir det aktuellt med att återinföra den sportchefsroll som Lasse Ericsson hade, enligt uppgifter till tidningen.

En roll som Björn Lindén ska vara aktuell för.

Sportkommitténs Thomas Nilsson bekräftar för tidningen att diskussioner med Lindén om framtiden kommer att inledas inom en snar framtid.

- Vi ska nog börja med det i veckan eller nästa vecka. Vi har sagt att det får gå några omgångar så vi kommer fram i slutet av augusti-början av september. Vi kommer prata med några spelare vars kontrakt går ut och även "Bönas" kontrakt går ju ut, säger han.

Är han förstavalet?

- Det kan jag inte säga i dag, vi måste prata med "Böna" och om hans situation först. Men i dagsläget pratar vi inte med någon annan tränare.

Björn Lindén känner ingen panik över att det ännu inte är klart med framtiden.

- Det är inget jag funderar på. Det handlar mycket om hur det går i serien, säger han.

Mer läsning

Annons